facebook tracking

Johanna jobbar som kundansvarig projektledare på SafeTeams avdelning Retail- & Rikskunder. Avdelningen jobbar med SafeTeams kunder som har rikstäckande säkerhetsavtal för lås, larm eller CCTV, exempelvis en butikskedja med butiker i hela landet. Varje kund har en kundansvarig projektledare – en kontaktperson för alla säkerhetsfrågor, som i sin tur sköter all övrig kommunikation med tekniker, samarbetspartners, leverantörer och tekniska experter.

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?

Jag är kundansvarig för olika projekt ute hos kunderna. Det kan vara att kunden ska öppna en ny butik. Då ritar jag upp butikens dörrar och säkerhetslösningar i CAD och skriver offert till kunden. Jag projekterar utifrån en standardmall som våra tekniska experter tagit fram för varje kund. De sitter här på samma kontor, så det är lätt att ställa frågor när jag behöver deras expertis och vi samarbetar mycket.

Efter acceptans på offerten koordinerar jag allting internt, förbereder information i en pärm till teknikerna som ska utföra jobbet, beställer material och säkrar upp leveranserna. Jag bokar och håller löpande kontakt med tekniker ute i landet. I slutet av ett projekt avrapporterar jag till kunden, sammanställer dokumentationen och uppdaterar om den skiljer sig från grunden. Sedan fortsätter jag vara kundens kontaktperson för löpande frågor och stöttning.

Jag sitter mycket vid datorn men är även ute på plats och träffar kunderna.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag gillar att vara spindeln i nätet och driva projekt hela vägen, från A till Ö. Eftersom tekniken inom lås, larm och CCTV går framåt utvecklar jag hela tiden min egen kunskapsbank.

Hur är arbetsklimatet på SafeTeam?

Här på Retail- & Rikskunder har vi superkul. Vi skrattar mycket på dagarna! Sedan jag började på SafeTeam har avdelningen fördubblats men vi har ändå lyckats behålla vår goa stämning.

Vilka egenskaper har du som är viktiga i din roll?

En egenskap som krävs är att kunna hålla många bollar i luften, det händer alltid mycket samtidigt. Och att kunna ta olika sorters människor och bygga kundrelationer. Jag har väldigt bra relation med de kunder jag ansvarar för.

Har du fått möjlighet att utvecklas på SafeTeam?

Ja. Jag har fått gå de utbildningar som jag velat, inom elmekanik och mekanik, och även produktutbildningar som våra leverantörer erbjudit. Jag lär mig saker varje dag.

Kan du rekommendera SafeTeam som arbetsgivare?

Ja, jag har rekommenderat flera jag känner att börja här. Det känns som en trygg arbetsgivare som satsar på att växa, men på ett klokt sätt. Jag har fått frihet under ansvar och fått chansen att utvecklas. Och så är vi ett väldigt härligt och glatt gäng.

Några av mina kollegor

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor