facebook tracking

Lars har en gedigen historia att berätta! Redan som 16-åring började han på bolaget, som i Malmö då hette Lås-Borgström och ägdes av hans far – en erfaren låssmed som var först i Sverige med att få titeln Låssmedsmästare via SLR. 

Genom åren har Lars följt med i utvecklingen och upplevt hur säkerhetsbranschen har moderniserats och breddats till allt fler teknikområden. 

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag började här 1975, då jag precis gått ut 9:an. Egentligen hade jag bara tänkt jobba här ett tag, men jag har stannat sedan dess.

På 80-talet blev jag delägare i samband med att vi startade upp i Kristianstad. Efter ett par år i Kristianstad ersatte min svåger, Johnny, mig där och jag flyttade tillbaka till Malmö. Johnny är kvar i bolaget än idag, liksom flera andra kollegor på SafeTeam i Malmö som jobbat länge. Under alla år är det ytterst få som har slutat, utan folk trivs och stannar hos oss!

Jag var delägare fram till 2010, ett år innan SafeTeam köpte Lås-Borgström. Idag trivs jag med att vara anställd och det har blivit positivt sedan SafeTeam tog över.

Hur är arbetsklimatet på SafeTeam?

Idag är vi dubbelt så många här, men arbetsklimatet är detsamma. Det är roligare när man är fler! Och tillsammans har vi en större kunskap, vilket behövs nu för tiden. Det har blivit jättebra!

SafeTeam profilerar sig genom att erbjuda Service i Särklass, vad betyder det för dig i din roll?

Service i särklass har nog funnits här sedan gammalt. Sedan SafeTeam tog över så diskuteras det mer, och det är bra, så att man tänker extra på det. Men för oss har det alltid varit självklart att göra vårt bästa för våra kunder.

Hur har lås- och säkerhetsbranschen utvecklats?

Säkerhetsbranschen har blivit så stor. Det finns ju en oändlig massa låstyper och fabrikat, och all data och elektronik som idag finns i en dörrmiljö.

Men det har blivit enklare att jobba. Förr hade vi sladd på alla verktyg, idag använder vi moderna maskiner med batteri i alla verktyg.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att det är så varierande – ingen dag är den andra lik. Och att man kommer ut och träffar så ofantligt mycket människor. Det är det bästa!

Vad vill du säga till unga människor som funderar på framtida yrkesval?

Jag tycker det är konstigt att inte fler vill bli låssmeder. Det är inget tungt arbete, utan det är lätt att arbeta. Många tror kanske det är kallt att stå ute och jobba på vintern, men ofta jobbar man skyddat i en dörrmiljö, hälften ute, hälften inne.

Det är himla bra att vara låstekniker!

Kan du rekommendera SafeTeam som arbetsplats?

Ja, SafeTeam är jättebra som arbetsplats! 

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor