facebook tracking

Christofer började som låsteknikerlärling på SafeTeam våren 2020. Han gick SLR Yreksintroduktioner Låstekniker, en yrkesutbildning med både teori och praktik på plats hos SafeTeam. Direkt efter utbildningen fick Christofer en fast anställning som Låstekniker.

Hur var din första tid på SafeTeam?

Den var, vad ska man välja för ord – helt fantastisk! Så mycket värme, det är en familjekänsla här. Jag fick ett så varmt välkomnande, och det har bara fortsatt.

I början när jag kom pratade alla i form av nummer och facktermer. Det var den största utmaningen i början, att förstå vad folk pratade om. Men sen kom jag mer och mer in i snacket. Det var inte svårt utan mer kul, och en helt ny värld som öppnade sig. Jag har haft jättebra handledning, så det gick jättebra! Alla är otroligt hjälpsamma och vill lära mig.

Hur kom det sig att du valde att söka till just SafeTeams lärlingsutbildning?

Den riktiga frågan är varför jag inte sökt detta tidigare! Men det var dags att byta bransch/karriär. Jag kikade runt på LinkedIn och sociala medier och snubblade över detta. På intervjun frågade jag vad som är det värsta med yrket. Svaret jag fick var: ”Svårt, men det kan väl vara att stå ute en hel dag på vintern”. Om det är det värsta – då vill jag jobba här, tänkte jag. 

Vad har varit mest lärorikt?

Varje dag är en lärorik dag, att få göra de saker man är lite rädd för är utmanande. Men det finns tid och alltid en handledare som backar upp. Man lär sig att det finns en plan A, B och C. Vad gör man när plan A inte fungerar, och inte heller B… Lärorikt att få lära sig just detta.

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor